Luke Rodgers – räddaren i nöden?

Tabelläget för vårt Hammarby, är i nuläget under all kritik. För trots att vi, i mina ögon, har Superettans överlägset starkaste defensiv, så är det just i de offensiva delarna som det brister. Under den gångna säsongen har vi supportrar bara fått jubla för mål vid tolv stycken tillfällen, vilket är tredje sämst i Superettan. Enbart en grönvit anfallare har lyckats finna nätet vid fler än ett tillfälle under dessa fjorton spelade matcher och denne är Erik Sundin, som trots allt bara lyckats träffa rätt två gånger. Är det inte dags att bryta denna svit?

Under tisdagen den nionde juli, i skrivande stund igår, tändes hoppets eld hos mig på nytt. Med nio poäng upp till kvalstrecket till Allsvenskan, och blått sex poäng till strecket ner mot division ett, är det inte mycket som kan få en Bajare på gott humör. Men rätt som det var så kom det, kom han, vår hjälte – Luke Rodgers.

Jag har sedan året 2009 följt den amerikanska fotbollsligan MLS, på en sorgligt fanatisk nivå. Många timmars sömn har gått förlorade på att vänta in exempelvis ett Texasderby mellan FC Dallas och Houston Dynamo; och det värsta är nog att jag inte ångrar en minut utav det. Hammarbys nyförvärv, Luke Rodgers, var därför en spelare jag hade mycket kännedom om. En kvick, stark och målfarlig anfallare – eller så minns jag honom i alla fall från tiden i New York Red Bulls, säsongen 2011/12. En spelare som nödvändigtvis inte behöver lira ensam på topp för att skina, utan har ett utmärkt samspel med sina medspelare och kan, i sina bästa stunder, lyfta laget på egen hand.

Jag kan utan några som helst problem se honom bilda anfallspar med såväl Sundin eller Schuler som Castro. Han är van vid det höga, snabba tempot som är i MLS, och efter sina år i England även det mer fysiska spelet. I mina ögon är detta en drömvärvning och precis vad vi behöver för att ta oss upp till Allsvenskan på nytt. Bollen är rund och allt kan hända, även när det ser som mörkast ut. Förhoppningsvis får vi se honom redan den tjugonde, på premiären på Tele 2. Då står Örgryte på besök. Vi ses väl där?

Christian Sundqvist, nu tillbaka från semestern.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply