Henrik Rydström blir assisterande tränare i Kalmar FF

Kalmar FF flyttar upp Henrik Rydström som assisterande tränare

Som spelare är Henrik Rydström en av Kalmar FF:s absolut största genom tiderna. Efter ett års coachning i U19-laget tar han nu steget upp som assisterande tränare för Peter Swärdh.

Henrik Rydström är född i Listerby, strax utanför Ronneby, som ligger runt en timmes bilfärd ifrån Kalmar. Som fotbollsspelare upptäcktes han tidigt av Kalmar FF och vid 16 års ålder tog han steget från lilla Listerby IK till stora Kalmar FF. 551 allsvenska matcher för KFF senare lade han skorna på hyllan 2013 efter en väldigt framgångsrik karriär.

Som spelare var han en mardröm för motståndarna med sina rävspel och sin extrema aggressivitet. Utöver det hade han dessutom ledaregenskaper och var en spelmotor av hög rang för KFF under många år. Därför kom det inte som en slump att KFF försökte skola om Rydström till en tränare med tiden. Det började med en roll som tränare för KFF:s U19 lag och nu har han blivit befordrad till assisterande tränare bakom Peter Swärdh.

”Det känns jättebra att de får bärande roller”

En som är nöjd med Rydströms nya roll är sportchefen Thomas Andersson Borstam som litar fullt ut på Rydström.
– Rydström har en erfarenhet som spelare och även som tränare för U17 och U19 så det känns väldigt bra. Han kommer att vara inne i det från första dagen. Sedan är Jens Nilsson och Henrik kulturbärare i föreningen. Det känns jättebra att de får bärande roller tillsammans med övriga ledare, säger Anderrson Borstam till KFF:s officiella hemsida.

Rydström har förutom sin roll i KFF:s ungdomsakademi bloggat för både Expressen och även för Sportbladet under en kortare tid. Han är ändå väldigt optimistisk inför sin nya roll och klubbens framtid.
– Känslan är att det finns mycket energi i föreningen som vill ut. Nu gör vi en omorganisation och då är det viktigt att man inte tänker att det löser sig. Vi har ett rejält arbete att göra under vintern. Vi måste rannsaka oss själva, säger Rydström till Barometern.

– Och spelarna får bevisa att jag inte är den mest vältränade i föreningen, haha.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply