bet365

Wahlqvist kan stanna: ”Kul att spela CL-kval”

Riskerar att bli sönderköpta – talangen kan stanna

IFK Norrköping kammade hem SM-guldet efter 26 års väntan. Många av nyckelspelarna kan nu lämna klubben för större äventyr. Men lovande högerbacken Linus Wahlqvist ser sin närmsta framtid i Peking.

I helgen kunde IFK Norrköping besegra Malmö FF med 2-0 på bortaplan och man blev därmed svenska mästare. Men att vara bäst i Sverige innebär inte bara fördelar, med tanke på Pekings sensationella säsong har många fått upp ögonen för flera av klubbens nyckelspelare. Emir Kujovic, Christoffer Nyman, Alhaji Kamara, Alexander Fransson och Linus Wahlqvist är några som imponerat stort i årets upplaga av Allsvenskan. Klubbens ordförande Peter Hunt medger i en intervju med Fotbollskanalen att man riskeras att tappa större delar av sitt lag.

– Den risken är ju uppenbar. Det är ju så. Där har inte vi så mycket att säga till om. Vi får acceptera att pengarna styr. Men sedan är det ju upp till killarna också, vill de vara med på ytterligare en resa med föreningen? Det måste vi ju hoppas att de vill. Då kan vi kanske hålla oss ifrån andra klubbar ute i Europa. Men det kan bli svårt, säger han till sajten.

Talangen ser ut att stanna

Tidigare har den allsvenska skyttekungen Kujovic nämnt att han känner sig redo för att lämna Norrköping. Men en som verkar se sin framtid i klubben är 18-årige Linus Wahlqvist.

– Som det ser ut nu, ja. Jag har tre år kvar och det ska bli kul att spela Champions League-kval med IFK Norrköping, säger försvararen.

Under lagets guldfirande stod Wahlqvist för en fräck kupp när han sjöng ”Linus till landslaget” inför 20 000 Norrköpingfans.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply