Officiellt: IFK Norrköping värvar Gudmundur Thórarinsson

Mittfältare klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har jagat förstärkning på mittfältet under en längre tid. Nu har den allsvenska klubben gjort klart med Gudmundur Thórarinsson från Rosenborg.

IFK Norrköping har ett rejält skadedrabbat mittfält med spelare som Daniel Sjölund, Andreas Blomqvist och Tesfaldet Tekie borta för tillfället. Man har därför varit i behov av en spelare som kan ersätta på den positionen och presenterade ett nytillskott under dagens presskonferens. Det är islänningen Gudmundur Thorarinsson som skrivit på för Peking, han ansluter sig närmast från norska Rosenborg.

– Det är en synnerligen spelskicklig innermittfältare som vi har sökt under en längre tid. Vi vet också att han har spelat många kvalitativa matcher, säger manager Jens Gustafsson.

24-åringen har tidigare varit på besök i Norrköping när hans gamla lag ställdes mot hans nya i Champions League-kvalet förra året, och han trivdes väl på Östgötaporten (dåvarande Nya Parken).

– Jag har sett mycket av IFK och gillar sättet dom spelar fotboll på. Jag var här med Rosenborg förra året och atmosfären från fansen och publiken var väldigt bra, säger han till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Jag känner David Moberg Karlsson, från tiden i Nordsjälland, och Jón Gudni Fjóluson sedan innan. Från allt jag har hört så känns det jättebra och jag tror verkligen att jag kommer att trivas här. Efter att jag hört vad Jens har för syn på fotboll kändes det bra. Jag är sugen på att spela fotboll nu eftersom jag varit skadad i foten ett tag, men tack och lov är det bara två-tre veckor kvar innan jag är tillbaka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply