Nicklas Bärkroth inför Champions League: ”Hyser ingen större respekt för dem på det sättet”

Nicklas Bärkroth inför Champions League: ”Hyser ingen större respekt för dem på det sättet”

Inför första kvalmötet

Ikväll kommer IFK Norrköping att gå in i kvalet till Champions League och det är Rosenborg BK som står motståndare och Norrköping känner sig trygga i sig själva inför det stora och viktiga mötet.

IFK Norrköping vann Allsvenskan förra året, något som var lite oväntat och överraskande men många gladdes med de otippade vinnarna. Vinsten innebär att de nu i sommar kommer börja att kvala in till Europas största fotbollsturnering, Champions League. Många är spända på att se hur det kommer att gå, med Malmö FF:s tidigare starka insatser i turneringen så är förväntningarna hyfsat höga. Laget anlände igår till Trondheim och Lerkendal i Norge där det första kvalmötet mot Rosenborg BK kommer ta plats. Matchen börjar 19:15 på Lerkendal Stadion. Oddsen för att Norrköping kan ta hem det pendlar. Inför matchen har tränare Jens Gustafsson uttalat sig för Norrköpings officiella hemsida.

– Allting är kanon. Det är en väldigt fin plan, en gemytlig arena. Vi hade ett lugnt förberedande pass för att främst bekanta oss med arenan och bollarna och allt som kan vara nytt. Vi vet om att det kommer tillåtas lite mera, det kommer att vara lite mera fysiskt spel och tempot kommer att höjas och så vidare. Det är vi väl förberedda på, sa Jens Gustafsson.

– Vi går in med stor inspiration och ödmjukhet inför den här uppgiften och vill göra ett så bra resultat som möjligt, sa Andreas Johansson, lagkapten i IFK Norrköping.

Även den unge men talangfulle Nicklas Bärkroth, som spelar som mittfältare i det regerande mästarlaget, hade även han en punkt att peka på inför matchen.

– Rosenborg är en klassisk storklubb som har erfarenhet från liknande matcher tidigare och många duktiga spelare. Men vi har gått igenom dom som vilket lag som helst och hyser ingen större respekt för dom på det sättet. Vi fokuserar på oss själva, det egna spelet. Vi vet att vi är bra och inser att det här är en match över två matcher. Imorgon är första halvlek. Vi ska arbeta hårt för att få ett bra resultat och är ödmjuka inför uppgiften för vi vet att det kommer bli tufft, sade Bärkroth.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply