IFK Norrköpings tuffa schema – två matcher på två dagar

Peking spelar två matcher på två dagar

IFK Norrköping kommer under de två närmaste dagarna att spela två träningsmatcher, något som både blir tufft och har sågats av klubbens spelare och ledare.

Snart tar sig IFK Norrköping an Hammarby på Tele 2 Arena i en av två tuffa matcher på två dagar. Beslutet att spela två matcher har kritiserats av vissa, men försvarar ändå av managern Jens Gustavsson.

– Vi har en plan för hur vi ska göra. Ingen ska spela två 90-minutersmatcher med två dagars mellanrum. Vi har även en match med Sylvia i helgen som vi kommer använda för några spelare som inte får den speltid de önskar i de här två matcherna, säger han till NT.

– Att vi, kollektivt framför allt, fungerar bättre och bättre i vårt försvarsspel, att vi tar fler gemensamma beslut och inte agerar en och en, att vi har en organisation som ser bra ut, att vi får igång vårt passningsspel och att vi vid fler och fler tillfällen klarar att ta maxlöp i djupled.

Förutom Norrköpings två matcher kommer även fler allsvenska klubbar att spela träningsmatcher under den här samt nästa vecka, då Svenska Cupen nu väntar runt hörnet. Bland annat tar sig IFK Göteborg an AIK Solna Bravida Arena.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply