IFK Norrköpings Linus Wahlqvist till Leeds?

Allsvenske stjärnan på väg bort

IFK Norrköpings stjärnförsvarare är på väg bort. Enligt engelsk media rycker såväl Leeds som andra internationella klubbar i honom.

Nyligen fyllda 20 år, men Linus Wahlqvist får ändå ses som en erfaren spelare i Allsvensken. För med sina 81 matcher och SM-guld från ifjol har Peking-backen imponerat på många, däribland Leeds.

Under lördagskvällen uppger Sky Sports att Leeds United ska vara intresserade av att köpa svensken under det kommande januarifönstret. Det då deras nuvarande mittback, Pontus Jansson, ryktas gå till en större klubb inom kort. 

Intresse från Premier League

Förutom Leeds United i Championship ska även Premier League-klubben Stoke City uppges ha ögonen på försvararen. Däremot sägs intresset vara aningen svagare från PL-klubben och Leeds är de som ryktas försöka göra anbud på honom i januari.

En annan tänkbar flytt för 20-åringen är enligt Sky Sports är belgiska Anderlecht. Den engelska tidningen skriver att uppgifter till den belgiska sportsiten Voetbal Belgie menar att svensken kan ha en framtid i klubben. Linus Wahlqvist har dock två år kvar på kontraktet med IFK Norrköping och en eventuell flytt är därför inte helt given.

Sammanlagt gjorde mittbacken 34 matcher i tävlingssammanhang för de regerande svenska mästarna och han mäktade med två mål i såväl ligaspel och cupspel.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply