”Otamendi vill lämna Valencia” – Förkontrakt med PL-klubb

Mittbacken har bestämt sig – vill flytta

Nicolas Otamendis agent Eugenio López berättade i radiokanalen Cadena SER att hans klient vill lämna La Liga-fyran efter säsongen. 

Ryktet om att Nicolas Otamendi ska vara på väg till Manchester United har florerar under en längre men nu ser det ut som att en flytt kan bli av, i alla fall om man tror på spelarens agent Eugenio López. López intervjuades i radiokanalen Cadena SER att Otamendis intentioner är att lämna Mestalla-klubben i sommar.

– ”Vi kommer att göra allt möjligt för att en flytt ska bli av i sommar. Han är lycklig i Valencia men har även en option att gå till ett bättre lag. För två månader sedan sa Nico till Amadeo Salvo (klubbens president) att han ville lämna i sommar. Rufete (Valencias sportchef) säger inte sanningen när han säger att vi har sagt att Nico inte vill lämna. Det finns inga intentioner från Valencias sida att förbättra kontraktet och vi tänker inte heller vänta på det” sa spelarens agent.

Förkontrakt med United

För några dagar sen avslöjade den argentinska fotbollstidningen Olé att Otamendi skrivit på ett förkontrakt med Premier League-klubben men det är fortfarande oklart hur kontraktet är utformat och exakt vad som gäller.  Spelarens agent ville inte nämna exakt vilka lag som var intresserade av mittbacken men att samtliga ska på pappret vara bättre än vad Valencia är idag. Valencia och sin sida sägs inte vilja förhandla med någon klubb om försvararen men kan tänka sig att lyssna på bud som är över spelarens utköpslausul som ligger på 50 miljoner euro.

SE ÄVEN: TOPP 10: Spelarna som sållt flest tröjor i Premier League 2014/2015

SE ÄVEN: OFFICIELLT: IFK Göteborg köper loss Eriksson

SE ÄVEN: Officiellt: spanske succéanfallaren till Porto

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply