Officiellt: Vibe lämnar IFK Göteborg

IFK Göteborgs danske skyttekung lämnar för Brentford

Nu är det officiellt – Lasse Vibe lämnar IFK Göteborg. Den danske skyttekungen har skrivit på för engelska Brentford och lämnar med omedelbar verkan.

Lasse Vibe, 28, kommer inte till spel i IFK Göteborgs viktiga kvalmatch till Europa League mot polska Slask Wroclaw på torsdagskvällen. Anledningen är att den danske skyttekungen har lämnat Sverige och flugit över till England för att skriva på för Brentford, som förra säsongen slutade på en femte plats i Championship (engelska andraligan). Det enda som återstår nu är den obligatoriska läkarundersökningen som Vibe ska genomföra under torsdagen.

Vann allsvenska skytteligan på 23 mål

Den danske landslagsanfallaren kom till Göteborg från Sönderjyske sommaren 2013 och vann skytteligan i Allsvenskan 2014 med sina 23 fullträffar. Sammanlagt blev det 50 mål på 88 A-lagsmatcher, varav 31 ligamål. Men nu byter 28-åringen Sveriges näst största stad mot den engelska huvudstaden London, där hans nya hemmaarena blir Griffin Park. Så här uttalade sig huvudpersonen själv på IFK:s officiella hemsida efter att övergången blivit klar:

– Klart det är med ett visst vemod. Jag har haft en fantastisk period här i Göteborg, både på och utanför planen. Samtidigt känns det väldigt bra att kunna ta nästa steg. Jag vill passa på hälsa till alla som gett mig oerhört mycket kärlek. Inte minst de jag byggt relationer med på olika vis. Vem vet, kanske blir det någon gång i framtiden återigen IFK.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply