Officiellt: IFK Göteborg skriver A-lagskontrakt med Patrik Karlsson

Patrik Karlsson får A-lagskontrakt med IFK Göteborg

I helgen stod det klart att Patrik Karlsson Lagemyr, som tidigare spelat i klubbens ungdomslag nu skriver på ett A-lagskontrakt med IFK Göteborg.

Patrik Karlsson Lagemyr har under de senaste säsongerna härjat i IFK Göteborgs ungdomslag. Spelaren som är fodd 1996 flyttas nu upp från U-truppen och skriver på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över två säsongen, till och med 2017.

IFKs sportchef Mats Gren är väldigt nöjd med överenskommelsen och säger att Karlsson är en spännande spelare.

– En härlig spelartyp som det inte finns särskilt många utav. Det ska bli väldigt intressant att följa Patriks utveckling. Han har till stor del fått sina två senaste försäsonger spolierade av sjukdom och det blir mycket spännande att se vad som händer då han nu är med hela vägen.

Första träningen som a-truppspelare blir på måndag, då det är återsamling för laget efter ledighet.

Förlängt med John Alvbåge

Tidigare har klubben även förlängt John Alvbåges kontrakt samtidigt som man hämtat tillbaka målvaktskollegan Erik Dahlin efter en tid i utlandet. Ett annat namn som är intressant för klubben är Tobias Hysén som kommer att köpas ut från sitt kontrakt då hans kinesiska klubb har valt att storsatsa utan svensken.

Det är inte bara förlängningar och nyförvärv som står på listan inför nästa säsong. Anfallstalangen Gustav Engvall kommer med största sannolikhet att lämna klubben samtidigt som man valt att inte skriva något permanent kontrakt med anfallslånet Riku Riski.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply