Officiellt: IFK Göteborg lånar Mauricio Albornoz

Officiellt: IFK Göteborg lånar Mauricio Albornoz

Mauricio Albornoz till IFK Göteborg

Precis innan det svenska transferfönstret stängde stod det klart att IFK Göteborg lånar till Mauricio Albornoz som ansluter från Åtvidaberg.

Mauricio Albornoz kommer att spela sin fotboll i IFK Göteborg under de kommande månaderna, det bekräftar klubben på sin hemsida. Spelaren kommer enligt blåvitt att fungera som ersättare till Hjörtur Hermansson som tvingats till en korsbandsoperation.

– Vi är i en situation med positioner där vi är väldigt sårbara vid ytterligare någon skada. Mauricio kan spela både i försvaret och på mittfältet och ger oss alternativ vi i nuläget är i behov utav, säger Göteborgs sportchef Mats Gren.

Mauricio Albornoz kom till Åtvidaberg ifjol från moderklubben Brommapojkarna där han tidigare gjort sju säsonger i A-laget.

– Det har varit snabba ryck, men känns jättekul med den här möjligheten och det fanns ingen tvekan att ta chansen då den dök upp. Jag tar tåget ner under eftermiddagen och kommer att träna med gänget redan från fredag.

Låneavtalet sträcker sig tills i sommar.

Hämtat tillbaka Tobias Hysén

I februari månad stod det klart att IFK hämtar tillbaka  och på sin officiella hemsida bekräftar IFK Göteborg att Hysén har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben med en option på ett tredje år. Trots att klubben är i en ekonomiskt väldigt tuff situation så är man glada över att Tobbe är tillbaka.

– I vanliga fall kommunicerar vi aldrig ingångna avtal, men jag vill – utan att gå in på detaljer – göra ett undantag och berätta om den acceptans ”Tobbe” visat för de ekonomiska förutsättningar som finns i IFK Göteborg för tillfället. Han har inga krav på ”sign on fee” och likaså är löneanspråket i sammanhanget mycket blygsamt, säger sportchefen Mats Gren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply