Officiellt: Anderlecht lånar Isaac Kiese Thelin

Bordeaux lånar ut svenske Isaac Kiese Thelin till Anderlecht

Isaac Kiese Thelin har bara spelat sporadiskt i Bordeaux och ryktats bort under hela hösten, bland annat till Bastia och IFK Göteborg. Istället blir det ett sex månaders långt lån till den belgiska storklubben RSC Anderlecht.

Hösten 2014 var Isaac Kiese Thelins bästa stund i karriären. Han värvades till Malmö FF från IFK Norrköping under sommaren och var sedan en stor anledning till att MFF gick till Champions League. I kvalet och i turneringen imponerade Thelin så pass mycket att Bordeaux köpte targetanfallaren blott ett halvår efter att MFF köpt honom för en billig summa.

Thelin har under sina  två år i klubben inte riktigt slagit igenom. Han hade mängder av småskador under sitt första år i klubben och därefter har han inte fått det att lossna. Därför har det gått snack om ett lån ifrån Bordeaux för att hitta formen igen. Både Malmö FF, IFK Göteborg och Bastia sägs ha varit intresserade. Istället blir det en tillfällig sejour i Belgien då storklubben Anderlecht lånar svensken.

Kan bli försteanfallare

Anderlecht bekräftade på sitt officiella twitterkonto under torsdagseftermiddagen att Thelin är klar för klubben. Det handlar om ett lån säsongen ut till Anderlecht som är mitt i en guldstrid i belgiska Pro League.

Klubben har ont om anfallare. Deras skyttekung Lukasz Teodorczyk är på lån från Dynamo Kiev och sägs bli tillbakakallad i januari. Utöver Teodorczyk har man endast ett par juniorer och en annan anfallare som inte imponerat hittills i sin trupp.

Anderlecht är kvar i Europa League och ska möta Saint Etienne i sextondelsfinal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply