Officiellt: Alvbåge förlänger med IFK Göteborg

Målvakten skriver på nytt treårskontrakt

Ovissheten kring John Alvbåges framtid är över. Under måndagen stod det klart att målvakten förlänger sitt kontrakt med IFK Göteborg.

IFK Göteborg slutade på en snöplig andraplats i Allsvenskan men är redan i full gång med förberedelserna inför nästa säsong. Nu står det klart att John Alvbåge förlänger sitt kontrakt med tre år hos blåvitt, skriver klubben på sin officiella hemsida. 33-åringen har stått för en riktigt fin säsong med flest hållna nollor(14) och bäst räddningsprocent(81%) och har därför varit hett eftertraktad på marknaden.

– Möjligen är det min bästa säsong, det har känts stabilt i år. Samtidigt hoppas jag ha mina bästa år framför mig. Att hela tiden fortsätta att utvecklas är den största drivkraft jag har, säger målvakten till hemsidan.

Beslutet kändes självklart

Trots att det länge spekulerats kring Alvbåges framtid, då han suttit med ett utgående kontrakt, menar han att det inte var något svårt beslut att fatta.

– Blåvitt har ju mer och mer blivit min klubb under de fyra år jag varit här, plus ett halvår tidigare, så det skulle kännas konstigt att spela någon annanstans. När jag fick möjligheten var det inte mycket snack. Jag är extremt stolt.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är glad över att få behålla sin nyckelspelare under säsongen 2016 och därefter 2018.

– Jag är väldigt nöjd med att vi är framme vid en förlängning av avtalet med John.

John Alvbåge har stått för 155 A-lagsmatcher i blåvitt och fler kommer det bli.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply