Malmö FF testar uruguayansk mittback

Luis Felipe Carvalho Da Silva kommer provspela med de svenska mästarna

Malmö FF kommer under veckan som följer testa provspelaren med det härligt långa namnet Luis Felipe Carvalho Da Silva. Den uruguayske mittbacken kommer närmast från spel med Tacuarembó i den uruguayanska högstaligan. 

Malmö har halkat efter lite i racet om den Allsvenska segern. Fjolårsmästarna befinner sig just nu på en fjärdeplats i tabellen, sju poäng upp till IFK Göteborg, som har tagit ett grepp om årets Allsvenskan. De regerande mästarna riskerar dessutom att tappa viktiga nyckelspelare under sommaren. Framförallt ska de båda mittbackarna, Erik Johansson, som nyligen slagit sig in på allvar i det svenska landslaget, samt Filip Helander, som just nu befinner sig i Tjeckien med det svenska u21-landslaget för EM-slutspel, vara på agendan för ett antal klubbar ute i Europa.

26-årige Johansson ska enligt brittiska uppgifter vara ett tänkbart mål för den skotska storklubben Celtic, samtidigt som det ryktats om Grekland för 22-årige Helander. Därför väljer nu Malmö att under sommaruppehållet att agera genom att ta in en mittback på provspel.

Snabb och stark

Det är den uruguayanske mittbacken med det långa namnet Felipe Luis Carvalho Da Silva som under veckan kommer träna med Malmö. Det bekräftar klubben på sin officiella hemsida. Mittbacken beskrivs på hemsidan som en fysiskt stark och snabb försvarare. Han kommer närmast från spel i den uruguayanska högstaligan där han den senaste säsongen representerade Tacuarembó.

Kan stanna längre än en vecka

– Det var Vito (Stavljanin) som fick upp ögonen för honom när han var nere i Uruguay, berättar sportchef Daniel Andersson för klubbens hemsida.

Först och främst är det alltså tänkt att Da Silva kommer stanna i Malmö i en vecka, men det kan bli aktuellt med en förlängning av provspelet.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply