IFK Göteborg jagar Sebastian Larsson

IFK Göteborg jagar Sebastian Larsson
Sebastian Larsson på Göteborgs önskelista

Den svenske landslagsmittfältaren har spelat i Sunderland sedan 2011 men då kontraktet går ut i sommar kan Larsson ansluta gratis till Blåvitt.

Sebastian Larsson lämnade Sverige som 16-åring för att ansluta till Arsenals ungdomsakademi. 2007 blev det klart med en flytt till Birmingham och sen 2011 har mittfältaren tillhört Sunderland. Den rödvita klubben har dock åkt ut Premier League med ett par omgångar kvar och då Larssons kontrakt går ut i sommar ryktas det om en flytt tillbaka till Sverige där IFK Göteborg ska vara intresserade.

SE ÄVEN: IFK Göteborgs spelarlöner 2017

Det är Fotbollskanalen som avslöjar Blåvitts intresse för 31-åringen men klubbens sportchef Mats Gren vill inte kommentera uppgifterna.

– Det kan jag inte kommentera, säger Gren.

Spelaren själv har tidigare avslöjat att hans favoritlag i Sverige är IFK Göteborg och det mesta pekar mot att det blir en flytt till Gamla Ullevi, om det nu blir en flytt tillbaka till Sverige. Mats Gren har inte undgått Larssons uttalanden om Blåvitt och förklarar:

– Han har ju varit ute själv i tidningarna. Det är vissa spelare som vi… Från Oscar Wendt till Marcus Berg till Mikael Antonsson till alla som har varit i Blåvitt och outat att de kan tänka sig att representera Blåvitt. De spelarna har man ju alltid pratat med, säger Gren och fortsätter med att hylla Larsson:

– En som har överlevt så länge i Premier League, herregud, en jätteduktig spelare, inget snack om det.

IFK Göteborgs nästa match i Allsvenskan är mot Djurgården måndagen den 15 maj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply