Chicago Fire intresserade av Marcus Berg

Marcus Berg jagas av MLS-klubb

Marcus Berg är en av dem stora stjärnorna i Panathinaikos. Nu jagas svensken av amerikanska klubben Chicago Fire.

Marcus Bergs fotbollskarriär tog ordentlig fart i IFK Göteborg mellan år 2005-2007 då han slog igenom innan han lämnade för proffslivet utomlands. Därefter gick det lite upp och ner för anfallaren under ett antal år innan han till slut anslöt sig till grekiska Panathinaikos år 2013.

Sedan dess har svensken gjort succé i klubben och stått för 73 mål på 126 matcher och är i dag en av lagets största stjärnor. I landslaget har han mer eller mindre varit given under den senaste tiden och han fick även mycket förtroende under Erik Hamréns ledning. 30-åringens insatser har inte gått obemärkt förbi. Flera storklubbar i Europa har visat intresse för spelarens tjänster men hittills har han stannat i den grekiska storklubben.

Men nu har en annan klubb på andra sidan Atlanten gett sig in i jakten på anfallarens signatur. Enligt källor till ESPN så vill MLS-laget Chicago Fire värva Berg för att förstärka anfallssidan. Så sent som i höstas förlängde han sitt kontrakt med Panathinaikos ett år men den amerikanska klubben sägs vara redo att betala en rejäl summa för att få till en affär med tanke på att man är i desperat behov av en duktig anfallare. Förra säsongen stod nämligen Chicago för ett uselt facit och var ett av lagen som gjorde minst mål i ligaspelet.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply