bet365

Blåvitt erbjuds värva Elmander

Johan Elmander kan ersätta Vibe i blåvitt

IFK Göteborg vill plocka in en ersättare till Lasse Vibe, som nyligen lämnade för Championshiplaget Brentford. Enligt uppgifter kan den meriterade landslagsanfallaren Johan Elmander vara på väg till de allsvenska serieledarna.

För två veckor sedan stod det klart att IFK Göteborgs skyttekung Lasse Vibe lämnar klubben för engelska Brentford. Sedan dess har man varit på jakt efter en ersättare. Spelare som Emir Kujovic, Daniel Larsson och Kermit Erasmus sägs alla ha varit aktuella för blåvitt, men än har man ingen affär klar.

Kan hämta hem landslagsman

Nu kan man istället köpa loss Johan Elmander från danska Bröndby, uppger Sportbladet. Enligt tidningen ska man vara missnöjda med 34-åringens insatser i ligaspelet, samtidigt som man behöver frigöra pengar i sin budget, och kan därför tänka sig att offra sin svenske anfallare. Elmander har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben men man ska vara redo att släppa honom för en hyfsat billig summa, något som kan locka IFK:s intresse.

Den Alingsåsfödde spelaren har inte haft någon lätt tid det senaste och blev nyligen hårt kritiserad i dansk media, där den gamle storspelaren Stig Töfting bland annat beskrev honom som sinnessjuk i sitt misslyckade arbete.

”Intressant spelare”

IFK Göteborg har tidigare varit ute efter Elmanders tjänster. Men på grund av skadebekymmer som länge präglat hans karriär ska sportchefen Mats Gren vara tveksam till ett värvningsförsök. Däremot ställer han sig positiv till spelarens kvalitéer.

– Vi ska ha in en fjärde anfallare i truppen, det är ingen hemlighet och jag hoppas få klart med det under den här veckan. Elmander är en intressant spelare, något mer vill jag inte kommentera i dagsläget, säger Gren till Sportbladet.

Även Göztepe i den turkiska andradivisionen ska ha visat intresse för anfallaren, som stått för åtta framträdanden varav fem mål den här säsongen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply