Officiellt: Muamer Tankovic klar för AEK Aten

Officiellt: Muamer Tankovic klar för AEK Aten

Muamer Tankovic är klar spel i AEK Aten. Det bekräftar Hammarby på sin officiella hemsida under tisdagsförmiddagen.

Efter att inte ha fått till en flytt till Genoa i början av året återvände Muamer Tankovic till Hammarby. Han skrev då på ett kontrakt till och med säsongen 2022. Nu står det dock klart att 25-åringen istället lämnar för spel i grekiska AEK Aten. Tankovic har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2024.

– Vi har varit medvetna om situationen och vi räknade egentligen med att han skulle lämna redan under vinterfönstret 2020. Det nya avtalet “Mujo” skrev med oss i somras reglerade tydligt att han hade möjligheten att lämna under innevarande fönster. Nu såg det ändå ut som att vi skulle kunna behålla honom åtminstone säsongen ut, men så dök detta upp i elfte timmen. Det här är “Mujos” önskan, så vi tackar honom så mycket för åren i Hammarby och för hans insatser i klubben. Det har varit oerhört kul att följa hans framsteg här från hans tuffa start till en av Allsvenskans absolut skickligaste offensiva spelare. Vi önskar “Mujo” all lycka, säger sportchefen Jesper Jansson i en kommentar på Bajens hemsida.

Spelaren själv tackar Hammarby för tiden i klubben.

– Jag älskar Hammarby, det är min klubb! Det var inget lätt beslut det här… Min resa går nu vidare till Grekland, men en vacker dag kommer vi ses igen. Ett tack är inte tillräckligt till alla fans, spelare, ledare och alla som jobbar i klubben, men verkligen – tack så mycket för allt, säger Tankovic i en kommentar.

Grekiska siten Gazzetta.gr menar att det fanns en klausul i spelarens kontrakt med Hammarby som innebar att han kunde lämna gratis vid erbjudande från en utländsk klubb.

SE ÄVEN: Officiellt: FC Barcelona säljer Rafinha till PSG

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply