Jiloan Hamad klar för Hammarby – presenteras på tisdag

Före Malmö FF-stjärnan klar för Bajen

Efter att inte ha varit nära att få spela en mach i den tyska Bundesliga-klubben Hoffenheim är nu Jiloan Hamad nu klar för Allsvenskan. Men det blir inte en återkomst till Malmö FF, utan den Irak-födde svensken kommer testa lyckan i Stockholms södra delar med Hammarby.

Det har inte gått som Jiloan Hamad hoppats på efter flytten utomlands. Mittfältaren, som föddes i Baku, har irakiskt pass och är uppvuxen i Sverige, var Malmö FF:s kanske bäste spelare säsongen 2013 när skåningarna vann SM-guld. Han gick efter nyår till Hoffenheim men fick det svårt att slå sig in i truppen.

Den tyska klubben valde då att låna ut honom till Standard Liege i den belgiska ligan, en klubb där han inte heller presterade till 100%. Han kom inför den här säsongen tillbaka till Bundesliga-laget, men efter att bara ha gjort en enda match, vilket dessutom var för klubbens utvecklingslag i de lägre divisionerna, återvänder nu Hamad till Allsvenskan.

Presenteras på tisdag

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är nu Jiloan Hamad helt klar för Hammarbys IF. Det blev varken en återkomst till MFF eller en flytt till Norrköping, och för Stockholmsklubben med många supportrar är det förstås en utmärkt värvning för att kunna börja utmana om topplaceringarna i Allsvenskan.

Var Hamads lön kommer hamna på i Hammarby är än så länge inte klart, men uppgifterna väntas komma ut i samband med att han presenterat på tisdag, vilket han kommer göra enligt Fotbollskanalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply