“Gustav Engvall vill lämna Bristol City för Djurgården”

Anfallaren kan återvända till Allsvenskan

Gustav Engvall lämnade IFK Göteborg för Championship-klubben Bristol City i somras. Nu kan anfallaren vara på väg tillbaka till Allsvenskan, men den här gången till Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF gjorde nyligen klart med ett prestigefyllt nyförvärv när Kim Källström skrev på för klubben. Dessutom har man sedan tidigare hämtat in den före detta landslagsmålvakten Andreas Isaksson och nu gör man sig redo för att värva ytterligare ett välkänt namn i Sverige. Det är den lovande anfallaren Gustav Engvall som är på Stockholmsklubbens radar och enligt uppgifter till Expressen vill man ta in honom på lån under kommande säsong.

20-åringen lämnade IFK Göteborg i somras för spel i Bristol City men har inte fått det förtroendet han hade önskat. Det har därför spekulerats mycket kring en återvändo till Blåvitt men på grund av en ekonomisk tvist mellan de två klubbarna verkar det inte vara möjligt. Istället har Djurgården visat intresse för spelarens tjänster och enligt tränare Özcan Melkemichel är det ömsesidigt.

– Vi vet inte så mycket mer än att vi har haft kontakt med honom och att vi vill att han kommer och att han vill komma hit. Sedan är det en diskussion med klubben men det lämnar jag till Bosse (Andersson), säger tränaren till SvenskaFans.com och fortsätter:

– Jag har ganska bra koll på Engvall skulle jag säga. Jag har mött honom när han spelade i Göteborg och har även sett honom utöver det. Skulle han komma vore det ett välkommet tillskott.

Gustav Engvalls kontrakt med Bristol City löper ut år 2019.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply