René Makondele på väg till Gefle?

Veteranen lämnar Häcken – kan skriva på för Gefle

Igår bekräftade René Makondele att han lämnar BK Häcken efter säsongen. Enligt uppgifter kommer han att skriva på för Gefle.

År 2010 anslöt sig René Makondele till BK Häcken. Innan det hade han representerat klubbar som Helsingborg, Gefle och Djurgården. Under hans år i Hisingsklubben har han varit en tongivande spelare men i och med att han blivit äldre har speltiden också minskat. Igår avslöjade han att den här säsongen blir hans sista i den gulsvarta tröjan.

– Det blir ingen fortsättning. Jag är överens med Häcken om det, sa Makondele till Fotbollskanalen.se.

Lämnar för seriekonkurrent

Men en fortsättning på toppnivå ser det ut att bli för 34-åringen. Samma källa som gick ut med nyheten om att han lämnar Häcken skriver nu att han återvänder till Gefle, men än så länge har man inte kunnat nå någon av parterna för en kommentar. Men en återkomst till sin gamla klubb verkar högst sannolikt med tanke på att Makondele själv förklarade att han ser sig själv på elitnivå ett tag framöver.

– Jag snackar med några klubbar, superettan och allsvenskan. Vad det blir är för tidigt att säga än. Men jag känner mig fortfarande pigg och har inte haft några skador. Sedan har jag inte fått spela så mycket i Häcken vilket betyder att jag är hungrig på att spela.

Gefle IF ligger näst sist i Allsvenskan för tillfället.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply