Officiellt: Gefle värvar Anton Lans

Värvar mittback från allsvensk konkurrent

Gefle IF har gjort klart med ett nyförvärv inför nästa säsong. Det är Anton Lans från IF Elfsborg som ansluter sig till klubben, meddelar man på sin officiella hemsida.

Gefle IF avslutade säsongen med en 2-1-seger mot Åtvidabergs FF i helgen och slutade på en tiondeplats i Allsvenskan. Nu har man börjat förbereda sig inför nästa säsong. Under måndagen kallade man till presskonferens där ett nyförvärv bekräftades. Anton Lans från IF Elfsborg har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben och ansluter sig till truppen i januari.

Sparsamt med speltid

24-åringen har haft det svårt att slå sig in i startelvan hos Elfsborg och behöver speltid för att fortsätta sin utveckling, vilket ska vara anledningen till klubbytet.

– Gefle dök upp och kändes spännande. Spännande, intressant, ny arena. Fick ett väldigt bra intryck när jag var här och hälsade på, säger Lans på presskonferensen som sänds av Gefle Dagblad.

Sportchefen Hasse Berggren ser fram emot samarbetet med nytillskottet.

–  Vi är jätteglad att Anton Lans har valt att spela med oss. Anton är en snabb, spelskicklig och vänsterfotad mittback. Vi vill fortsätta med att utveckla vår spelidé och där kommer Anton bli en viktig pusselbit för oss. Vi är helt övertygad om att han kommer få en positiv utveckling i sin nya miljö, säger han till klubbens hemsida.

Anton Lans satt på ett utgående kontrakt med Elfsborg.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply