Vibe vill lämna Blåvitt inom kort

bet365

Lasse Vibe håller det inte hemligt att han vill lämna IFK Göteborg

Förra säsongen vann Lasse Vibe den Allvenska skytteligan med 23 mål på 26 matcher och förvånansvärt ledde inte succén till en utlandsflytt. Men Vibe själv vill prova större ligor inom en snar framtid.

IFK Göteborg leder Allsvenskan efter 11 spelade omgångar efter en fantastisk vårsäsong som har betytt 26 poäng. Innan uppehållet har man Elfsborg och Hammarby kvar att möta, Elfsborg på Gamla Ullevi och Hammarby uppe i Stockholm. Trots sin strålande poängskörd har målskyttet varit en bit som inte riktigt stämt med flera uddamålsvinster sent i matcherna och en storstjärna i Lasse Vibe som endast stått för  4 mål på 9 spelade matcher. Med det leder han dessutom den interna skytteligan i IFK Göteborg.

Det var chockerande att Göteborg lyckades behålla dansken inför denna säsongen efter sin stora fjolårssuccé. Flera klubbar från Danmark, Kina, Holland och England visade konkret intresse men Mats Gren och company i IFK Göteborgs ledning ville absolut inte sälja sin storstjärna då han skulle bli en vital del i det laget som skulle utmana Malmö FF om SM-guldet. Vibe själv vill fortfarande få till en flytt och han anser även att han sitter i en bra förhandlingssituation.

Tänker på familjens välmående och deras framtid

– I grund och botten så tycker jag egentligen inte att man skall diskutera sådant i media, men när det nu ändå har blivit så, så kan man väl säga att jag känner att jag hamnat i en ganska bra situation eftersom det känns som att Blåvitt måste sälja mig nu om det kommer något bud, för annars är ju risken att jag går som Bosman sedan och det gynnar ju inte föreningen, säger Vibe i en intervju till Fotbollskanalen i frågan om att Gren har velat förlängt hans kontrakt. Vibe fortsätter berätta om sina prioriteringar:

– I den bästa av världar hamnar man någonstans där man får väldigt bra betalt, ett kontrakt på tio år, spela i Champions League och det är bästa stället för familjen. Det är väl inte sådär jättesannolikt men det funkar inte så i världen.

– Vissa fotbollsspelare åker ju själva någonstans till länder där kulturen skiljer sig mest, men jag är inte sådan. Jag vill se mina barn växa upp och vara med dom varje dag. Lite så resonerar jag. Är man 22 år och på väg att ta över hela världen så kanske man skiter i det mesta och bara skriver på om det låter bra.

För att det ska bli en flytt är det många parametrar som ska stämma för både Vibe, hans familj och IFK Göteborg. Något som gör att han inte lägger särskilt mycket energi på en möjlig flytt innan de är aktuellt.

– Antingen får man kanske något bra erbjudande rent sportsligt, eller bra rent ekonomiskt. Det är inte säkert att jag kan välja, kanske inte är säkert att jag får något. Därför lägger jag inte så mycket energi på det utan det måste bli klart med Blåvitt först och då kommer de ju och petar mig på axeln, innan det har jag inget att välja på och då är det smartaste egentligen att fokusera 100 procent på Blåvitt och se till att vi vinner fotbollsmatcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply