Uppgifter: Joseph Okumu kan lämna Elfsborg för Premier League

Uppgifter: Joseph Okumu kan lämna Elfsborg för Premier League

Efter att ha skrivit på för Elfsborg sommaren 2019 gjorde Jospeh Okumu blott tre matcher för klubben under hösten. Nu kopplas han ihop med flytt till Premier League.

23-årige Joseph Okumu skrev på för IF Elfsborg för drygt ett år sedan och under den andra halvan av Allsvenskan 2019 gjorde han tre matcher. Han anslöt då från amerikanska Real Monarch. Nu kopplas försvararen ihop med lag från flera ligor, bland annat Premier League.

Enligt Eyefootball.com ska Newcastle United vara intresserade av mittbacken och ska tänka sig att betala 500 000 pund, drygt 5,8 miljoner kronor för att köpa loss spelaren från Borås-laget. Även lag som Lille, Wolfsburg och Feyenoord finns med i jakten.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson kommenterar informationen i en intervju med Fotbollskanalen.

– Jag såg att det stod något om det på Twitter, men vi har inte haft någon kontakt med Newcastle. Joseph har på kort tid gjort väldigt bra ifrån sig, vilket märkts, även om han inte spelat så många matcher, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Joseph har kvaliteter som är utöver det vanliga, vilket sprider sig och det är jätteroligt och positivt, men han har inte varit hos oss så länge. Det är positivt att det spekuleras om våra spelare och vi har flera där, men Joseph är en som har framtiden för sig och kvaliteter för att spela på en hög nivå. Han har dock precis kommit hit och vi ser fram emot att ha honom hos oss först.

23-årige Okumu har endast gjort tre matcher för Elfsborg och Andersson är medveten om att det finns intresse. Han påpekar dock att det inte kommit in något konkret.

– Det har inte varit något konkret. Vi har en bra relation med Joseph och han är fokuserad på att prestera bra för oss. Det är inte aktuellt att han ska lämna redan nu. Det ringer väldigt mycket folk och frågar om honom och sådär, men så är det även med andra spelare i laget, även om det är extremt Joseph. Jag är visserligen part i målet, men det är en väldigt bra fotbollsspelare och mittback. Han ska få visa det i Elfsborg-tröjan ett tag till, säger Andreasson till Fotbollskanalen.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Elfsborgs spelare

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply