Tunga smällen för Sverige – Pa Konate missar U21-EM

Tunga smällen för Sverige - Pa Konate missar U21-EM

Pa Konate missar U21-EM

Sverige dras med vänsterbacksproblem inför U21-EM i Polen. FCK-stjärnan Ludwig Augustinsson har sedan tidigare tackat nej och nu missar även Malmö FF:s vänsterback Pa Konate mästerskapet på grund av en skada. 

Det var i bortamatchen mot Elfsborg i allsvenskan som Pa Konate tvingades utgå med en lårskada. Vänsterbacken har sedan dess gått en kamp mot klockan och togs i hopp om snabb bättring ut i förbundskapten Håkan Ericsons trupp till EM i Polen. Nu står det dock klart att det inte blir något spel i turneringen för MFF-stjärnan, som saknades i truppen när landslaget samlades i Helsingborg för att ladda upp inför mästerskapet.

SE ÄVEN: Sveriges trupp till U21 EM 2017

– För det första lider jag naturligtvis något otroligt med Pa. Han har varit med oss under lång tid i U21, var med hela förra EM:et utan att spela en minut, har spelat mycket i det här kvalet, och jag hade gärna sett honom vara med i konkurrens om en startplats som vänsterback, säger Håkan Ericson.

Förbundskaptenen väljer att plocka in Egzon Binaku som ersättare till Konate, Häcken-försvararen som nu ser ut att få slåss med Elfsborgs Adam Lundqvist om en plats i startelvan.

– Ja, nu får vi hälsa Egzon välkommen in i truppen och som debutant här i U21 nu får vara med och fightas om en plats. Ibland är det lite sena lösningar som kan bli succé och kanske kan det här bli det igen, säger Håkan Ericson.

U21-EM i Polen spelas mellan den 16 juni och 30 juni.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply