Trots fjolårets succé – Viktor Claesson kvar i Allsvenskan

”Inte funnits konkreta bud”

De flesta allsvenska toppspelarna och talangerna lockas av en äventyrlig utlandsflytt till en större liga. Dels för utvecklingens skull men även i vissa fall för det ekonomiska.
Efter fjolårets säsong trodde många att Viktor Claesson skulle bli het på marknaden utomlands men så har inte blivit fallet.

Elfsborg har tappat tunga namn inför den kommande allsvenska säsongen som står runt hörnet. Andreas Klarström och Anders Svensson har båda lagt av med fotbollen på elitnivå och de unga talangerna Arber Zeneli och Sebastian Holmén har sålts till SC Heerenveen respektive Dynamo Moskva.
En som många trodde skulle lämna den svenska fotbollen redan i januari för spel i utlandet var Viktor Claesson, detta efter sin fina fjolårssäsong. I dagsläget är han dock kvar i Elfsborg.

– Det har funnits intresse, men inga konkreta bud. Jag kan inte tänka för mycket på det. Jag kör på med Elfsborg och så får vi se vad som händer, säger 24-åringen i en intervju till Fotbollskanalen.

Alla transferfönster är ännu inte stängda och Claesson är fortfarande öppen för att lämna den den allsvenska fjolårsfyran.

– Kommer det rätt klubb så är det klart att det är en dröm för alla att komma utomlands, men det är inte jag som styr över det, fortsätter han i intervjun.

Förra året noterades Viktor Claesson för 21 poäng i Allsvenskan, elva mål och tio assist.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply