IF Elfsborg väntas presentera Joakim Nilsson

Joakim Nilsson väntas ansluta till Elfsborg

Allsvenska IF Elfsborg kallar till presskonferens under eftermiddagen. Allt talar för att klubben gjort klart med GIF Sundsvalls unge backstjärna Joakim Nilsson. 

IF Elfsborg har under vintern tvingats till en hel del ommöbleringar i backlinjen. Klubben har inte bara tappat mittbacken Sebastian Holmén till Dynamo Moskva, utan även blivit av med Anders Svensson och Andreas Klarström som valde att avsluta sin karriär efter förra säsongen. Boråsklubben har hittills värvat in norrmannen Jörgen Horn och dansken Anders Randrup som ersättare, men väntas nu ha gjort klart med ännu en back. Idag kallar man nämligen till presskonferens klockan 16:30, och ska vi tro ryktena den senaste tiden är det Sundsvalls Joakim Nilsson som skrivit på för toppklubben.

Atta nobbas?

En annan spelare som pekats ut som ersättare till den nyblivne Dynamo Moskva-spelaren Sebastian Holmén är den tidigare Häcken, Helsingborgs och AIK-spelaren Walid Atta. Men så ser det inte ut att bli då Elfsborgs tränare Magnus Haglund verkar ha bestämt sig för 22-årige Nilsson i stället.

Övergångssumma på fem miljoner

Det har tidigare ryktats om en övergångssumma på fem miljoner kronor för Sundsvalls guldklimp. Vilket Elfsborg ska ha haft råd med efter att ha sålt Holmén till Ryssland för en summa som förmodligen är högre än så.

Joakim Nilsson fanns med i Erik Hamréns trupp till januariturnén i vintras. Det blev dock bara ett inhopp för mittbacken som sedan åkte på en skada.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply