Tävlingsfotbollen rullar äntligen igång

bet365

På söndag drar Svenska Cupen igång för Djurgården. Första värdemätaren blir division ett-laget Umeå IK på den störtmysiga arenan Grimsta IP. På förhand låter det som en självklar seger, och det skrämmer mig.

Att glutta för mycket på pappret är totalt livsfarligt. Framförallt i början av säsongen, framförallt i cupen. Lite mindre farligt känns det dock att konceptet ändrats med införande av gruppspel, men ändå. I fjol blev Blåränderna utslagna av Sirius som huserar i samma division som Umeå. I Svenska Cupen kan allt hända. Låt det rimliga inträffa på söndag.

Största frågetecknet inför matchen sätter jag på anfallspositionen. Given i skuggande position är Erton Fejzullahu som under försäsongen imponerat stort och bidragit med en del poäng. Längst fram snackas det främst om Solignac, Godsway och Rajalakso. Mitt val faller på den förstnämnde med hård konkurrens av Godsway. Visst kan det vara fel, men över det jag sett på försäsongen känns det mest logiskt.

I gruppen hittar vi också Åtvidaberg och Jönköping Södra som även de spelar på söndagen. Endast ett lag från gruppen tar sig till kvartsfinalen, där det sedan är fri lottning. Åtvidaberg lär bli det största hotet, men förhoppningsvis drar DIF det längsta strået. Ge oss en titel och Europaspel!

Philip Hellquist, talangen som aldrig riktigt blommat ut, utlånas till Assyriska trots den starka försäsongen med två mål och två assist. Redan förra säsongen önskade många en utlåning av Philip, men det blev aldrig av så det känns helt klart som ett vettigt beslut av MP och resten av staben. I Assyriska kommer han få spela tillsammans med före detta blåranden Christer Youssef.

Stort lycka till och hoppas du kommer tillbaka som en ännu bättre fotbollsspelare till DIF!

… Glöm inte gymmet bara!

Emil Jakobsson
Favoritlag: Djurgården
Favoritspelare: Joona Toivio, Jan Tauer och Arshavin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply