Officiellt: Djurgården värvar Michael Olunga

Officiellt Djurgården värvar Michael Olunga

Djurgårdens IF värvar kenyansk anfallare

Michael Olunga har provspelat för Djurgårdens IF under en månads tid och imponerat stort. Nu står det klart att anfallaren skrivit på ett permanent kontrakt med den allsvenska klubben.

Djurgården placerade sig på en sjundeplats i fjolårets upplaga av Allsvenskan, nu är man i full gång med förberedelserna inför den nya säsongen. Under den senaste måndagen har man haft anfallaren Michael Olunga på provspel i Stockholmsklubben. Kenyanen har gjort mycket bra ifrån sig och nätade i mötet med Ålesund. Nu står det klart att 21-åringen skrivit på ett fyraårskontrakt med DIF, bekräftar klubben på sin officiella hemsida.

“Stor utvecklingspotential”

Olunga kommer närmast från Gor Mahia, och affären har inte varit helt okomplicerad att få igenom. Sportchefen Bosse Andersson är väldigt lättad nu när övergången äntligen är klar.

– Michael var en spelare som vi följde tidigt under hösten och han hade de egenskaper som vi letade efter. Efter en lång process och dialog så kom han till slut hit i januari och har varit med i vår verksamhet sedan dess där han sakta acklimatiserats och utvecklats, säger sportchefen till hemsidan och fortsätter:

– Han är väldigt ambitiös och målmedveten, tränar hårt och vill hela tiden lära sig och ta nästa steg. Utvecklingspotentialen är stor så med lugn och ro i vår Djurgårdsmiljö kan han utvecklas till en anfallare för de absolut största ligorna i Europa. Det är målet för Michael själv och han har egenskaperna som krävs för det.

Studerar till ingenjör

Det är inte bara fotbollen som lockar i Sverige för spelarens del. Han flyttar hit på heltid även för att fortsätta sina studier inom geospatiala ingenjörskonsten som han läser på Stockholms universitet. Anfallaren är också exalterad över att få komma igång på riktigt hos sin nya klubb.

– Föreningen har tagit emot mig på ett jättebra sätt och jag vill rikta ett stort tack till Bosse (Andersson), Henrik (Berggren), Daniel (Granqvist) och tränare Pelle Olsson för deras support. Självklart även till spelarna som tagit emot mig på ett fint sätt. Det har varit en utmaning för mig men det känns väldigt bra nu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply