DIF-Umeå 3-0: Positiva besked

Blåränderna krossade Umeå i Svenska cupens inledande omgång. Tre mål mot noll, samtliga signerade Erton Fejzullah. Svaren vi trånade efter, fick vi. Här reflekterar jag kring laget och enskilda spelares prestationer.

Det var med panik jag lyckades hinna hem från den stora staden för att se matchen via DIFtv. Få perioder av matchen missades, men helhetsintrycket var ändå övertygande, trots att motståndet inte var det bästa. Dock saknades ett antal mål till. Effektiviteten är fortfarande ett frågetecken.

Startelvans överraskning och drag var utan konkurrens att sätta ut Simon Tibbling på högeryttermittfältet. Peter Nymann spelade således positionen bakom och med fyra pigga och lätta fötter blev det genast darrigt för Umeå-spelarna när bollen spelades ut på kanten. Förhoppningen är nu att Magnus Pehrsson fortsätter konstruera elvan på det här sättet.

Hattrick och hundra procent övertygande. Ertons målform håller i sig, visserligen var två målen från elva meter, men det sista var av ren och skär kvalité. Enkelt förbi två försvarare och en klockren yttersida, rakt upp i krysset. Erton gav kort sagt besked.

Vänsterbacken Jesper Arvidsson bidrog med en hel del positiva intentioner tills han blev skadad i den första halvleken och han ersattes då av Chibsah. Vi får hoppas att skadan inte var allvarlig och att ”Chipset” inte fortsätter lira ytterback. Det är under all kritik att bidra så lite till offensiven i en match som denna. Även Solignac som spelade längst fram har en hel del att bevisa i framtida matcher.

Den andra matchen i gruppspelet vann Åtvidaberg med 3-1 mot Superettan-laget Jönköping Södra efter en slutforcering som heter duga. DIF leder nu, efter en omgång, gruppen på målskillnad.