”DIF har Allsvenskans mest lovande innermittfält”

Efter en nästan outhärdlig väntan kom äntligen beskedet att Daniel Amartey, som sporadiskt tränat och spelat med Djurgården sedan sommaren 2011, nu har kritat på. Anledningen till att affären dröjt är att han inte hade hunnit fylla myndig fören cirka en månad tillbaka. 

Under förra året lyckades jag se den unge ghananen avverka några U21-matcher och intrycket är att det är en spelare som tar ett stort defensivt ansvar och har bra passningsfötter. Magnus Pehrsson har dessutom stuckit ut hakan och sagt att Amartey i framtiden kan bli något av en ”Yaya Touré-typ”, och att jämföras med en sådan världsspelare redan som 18-åring av en tränare ger en hel del att lova. 

Många har klagat på att Djurgården varit för passiva hittills under transferfönstret, men jag tycker att truppen känns hyfsat stark nu. Med Tibbling och Amartey har man kanske Allsvenskans mest lovande innermittfältare att bygga laget kring. Saker Khaled och MP nu måste prioritera är en defensivt stark ytterback, en kreativ yttermitt, en äkta targetforward. Utlåningar av åtminstone en av truppens unga mittfältare vore också att föredra. Förslagsvis Hellquist och/eller Oyal?

I lördags öppnade Blåränderna försäsongen med att spela 1-1 mot IK Frej i Johan Björkmans Hall inför stängda dörrar. Gamla guldhjälten Adde Johansson, som gjorde comeback i DIF-tröjan, ska enligt rapporter ha varit en av planens mest framträdande spelare och även nyförvärvet Jesper Arvidsson ska ha visat framfötterna. Djurgårdens mål gjordes av Tim Söderberg som nyligen flyttats upp till a-laget och trots det ganska osmickrande resultatet verkar det alltså ändå ha funnits en del bra grejer att plocka med sig från matchen.

Emil Jakobsson
Favoritlag:  Djurgården
Favoritspelare: Joona Toivio, Jan Tauer och Arshavin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply