Amartey till Premier League – Jackpott för Djurgården

bet365

Leicester påväg att värva Amartey

Leicester är ute efter den defensiva mittfältaren Daniel Amartey. Det finns dock en uppsjö klubbar som också vill lägga vantarna på honom.

Det var under sommaren ifjol som Daniel Amartey lämnade Djurgårdens IF. Då var klubben i ett så illa ekonomiskt läge att man riskerade få problem att betala ut löner om inte pengar kom in. Ett sådant läge inger ingen stark förhandlingsposition och till sist lämnade han för ynka 16,3 miljoner kronor. Från olika håll och kanter höjdes kritiska röster mot sportchefen Bo Andersson som var ansvarig för försäljningen.

Mycket har hänt sedan dess och klubben har lyckats nå sportsliga framgångar samtidigt som man har en fungerande ekonomisk situation. Redan har hyllningar till Bo Andersson, eller Super Bosse som han också kallas, haglat sedan han lyckades med flera bra nyförvärv, däribland målsprutan Nyasha Mushekwi. Nu kommer fler nyheter som Andersson kan glädjas åt.

Leicester är redo att betala

Om det gått framåt för Djurgården sportsligt så har det gått spikrakt upp för Daniel Amartey. På ett och ett halvt år i danska FC Köpenhamn har han blivit en av Europas mest eftertraktade spelare. Enligt danska Ekstrabladet har Köpenhamn redan tackat nej till ett 45 miljoner kronor stort bud från Pemier League-klubben Leicester City. Kort därefter ska engelsmännen höjt budet till 78 miljoner kronor samtidigt som man skickat representanter till den danska huvudstaden för att förhandla.

Om uppgifterna kring Amartey stämmer så kan det bli miljonregn för Djurgårdens IF. Trots den tuffa förhandlingspositionen man befann sig i lyckades nämligen Bo Andersson få in 10% i vidareförsäljningsklausul. Av de totalt 78 miljoner kronorna som Leicester uppges vilja betala tillfaller 10%, eller 7,8 miljoner kronor, Djurgårdens IF.

Kan bli ännu mer

Med pengarna från Premier League-klubben kan Amarteys totala övergångsvärde för Djurgården öka till 24 miljoner kronor (16,3 miljoner + 7,8 miljoner kronor). Vidareförsäljningsklausulen kom att visa sig vara mycket värdefull, frågan är om inte Djurgården kommer att få ännu mer tack vare klausulen. Danska Ekstrabladet uppger nämligen att fler klubbar än Leicester jagar den defensiva mittfältaren. Ett eventuellt budkrig skulle kunna förstora miljonregnet ytterligare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply