Albin Ekdal öppnar för Djurgården-flytt

Albin Ekdal öppnar för Djurgården-flytt

Hamburg-spelaren kan återvända till Sverige

Hamburg-mittfältaren Albin Ekdal har i en intervju med Olof Lundh öppnat för möjligheten att återvända till Sverige i framtiden, med Stockholm som mål och en tanke på att spela för Djurgården.

Albin Ekdal har gjort bra ifrån sig i såväl Hamburg SV, där han till vardags spelar sin klubbfotboll, som i det svenska landslaget där han har börjat få en del chanser. Journalisten Olof Lundh har gjort en intervju med den svenske mittfältaren i sin podcast, via Fotbollskanalen, där Ekdal talar ut om en möjlig framtid. Mittfältaren slog igenom i moderklubben Brommapojkarna och gick till Juventus som 17-åring. Nu avslöjar mittfältaren dock att hans favoritlag som yngre var Djurgården, och att han ser en möjlighet att hamna där senare.

– Jag är djurgårdare. Det kan jag säga, sade Ekdal.

– Sug vet jag inte, men det hade varit kul. Jag vill ju bo i Stockholm efter karriären så varför inte spela några år innan man lägger av? Det är inget jag funderar på allvarligt, men det är inget som säger att jag inte skulle kunna spela där, svarade Ekdal på frågan om han kände ett sug efter att spela i allsvenskan.

– Framförallt Stockholmsklubbarna har ju bra drag på matcherna, klart det lockar att spela ett Stockholmsderby framöver. Det är internationell stämning på matcherna och det är häftigt att se, svarade Ekdal på frågan om allsvenskans nyliga uppsving, framför allt publikmässigt, skulle kunna locka mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply