bet365

Brorsson: ”Jag är redo för Champions League”

Malmö FF:s unge mittback är beredd att spela mot Real Madrid

Mot Djurgården fick Franz Brorsson hoppa in på grund av en skada på Rasmus Bengtsson. Nu menar den talangfulle mittbacken att han är redo för spel i Champions League om det behövs.

Malmö FF har som vana att släppa fram unga mittbackar under de senaste fem åren. Pontus Jansson, Filip Helander, Jasmin Sudic och Felipe Carvalho var alla runt 20 år när man slog sig igenom i A-truppen i MFF. I år har man istället valt att förlita sig på rutinerade Kari Arnason och Rasmus Bengtsson som förstaval, men där bakom finns en ung och hungrig 19-åring som är beredd för spel i Champions League.
– Ja, det skulle jag, svarar Franz Brorsson säkert. Känslan är så. Jag skulle inte bli mer eller mindre nervös. Det är klart att det skulle bli en häftig känsla med Champions League-debut om det skulle hända, men jag är förberedd om fallet blir så, säger mittbacken som hoppade in i första halvlek i söndagens segermatch mot Djurgården.

MISSA INTE: Spelare som får möta sina gamla klubbar i Champions League

Brorsson spelade samtliga 90 minuter förra veckan mot Paris Saint-Germain i Youth League och gjorde en kanonmatch med kaptensbindeln runt armen. MFF lyckades stå emot och fick med sig 0-0 från Paris med U19-laget. Trots en bra säsong med spel i Champions League-kvalet mot Zalgiris Vilnius, sporadiskt spel i Allsvenskan och en imponerande start i Youth League tycker Brorsson inte att det är någon stor skillnad på han nu jämfört med före säsongen.
– Det är inte någon jättestor skillnad. Jag har alltid varit lugn. Men jag har fått mer erfarenhet och det kommer jag ta med mig till matcherna framöver. Vi spelar ju i Champions League och vi får se vad som händer där. Det är bara att fokusera som vanligt. Jag är inte mer nervös bara för att det är A-laget jag spelar i. Det är högre tempo, men den mentala biten har jag med mig.

Franz pappa Jonas Brorsson var en högerback i Trelleborgs FF på 1980-talet. Franz lillebror Freddie spelade i MFF fram till i sommar då han valde att flytta hem till TFF. Freddie är född 1997 och deltog även han i Youth League tillsammans med storebror förra säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply