Officiellt: Rasmus Lindgren till BK Häcken

BK Häcken har gjort klart med en meriterande värvning. Hollandsproffset Rasmus Lindgren har skrivit på för klubben, bekräftar man på sin hemsida. Den forne Ajax- och Groningen-spelaren skriver på ett flerårskontrakt. 

2003 lämnade den då 18-årige Rasmus Lindgren sin moderklubb Landskrona BOIS för att testa lyckan i den holländska storklubben. De efterföljande tretton åren har mittbacken spenderat i olika lag i den holländska ligan – med undantag för en säsong i Red Bull Salzburg – där han representerat klubbar som Ajax och Groningen i cirka 200 A-lagsmatcher. Den senaste säsongen representerade han toppklubben Groningen där han gjorde 5 mål på 22 ligamatcher som lagkapten. Men nu väljer 31-åringen att vända hem till Sverige igen.

”Vi är väldigt glada”

BK Häcken bekräftade tidigare idag på sin hemsida att den allsvenska klubben gjort klart med Lindgren. Kontraktet är skrivet över tre och ett halvt år och mittbacken får börja spela från och med den 15 juli. – Vi är väldigt glada över att Rasmus är klar för oss. Det är en mycket bra spelare vi tror att vi kommer att få stor nytta av, det är en riktigt bra person med tydliga ledaregenskaper, säger klubbens sportchef Sonny Karlsson till hemsidan.

Tagit steget ner på mittfältet

Tidigare under karriären har Lindgren spelat som central mittfältare, men under den gångna säsongen har han tagit steget ner i backlinjen. Lindgren spelade två A-landskamper 2008-2009 men har sedan dess inte varit med i landslagsdiskussionen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply