Officiellt: Torino värvar Samuel Gustafson

Torino värvar Samuel Gustafson

BK Häcken-mittfältaren lämnar för utomlandsspel

Nu står det klart att Samuel Gustafson lämnar BK Häcken och blir utlandsproffs i italienska Torino, därmed går han i tvillingbroderns fotspår som förra året lämnade Göteborgslaget för spel i Feyenoord i Holland.

Det är i slutet av försäsongen för nästan alla andra ligor, men mitt i säsongen för Allsvenskan. BK Häcken ligger för tillfället på en femteplats i tabellen och har varit starka under säsongens gång. Upp till tredjeplacerade AIK skiljer det enbart tre poäng och fortfarande så är allting möjligt. Men det kanske blir lite svårare, efter att BK Häcken idag har gjort officiellt att de säljer mittfältaren Samuel Gustafson till italienska Serie A-laget Torino.

Gustafson är enbart 21 år men gjorde sin debut i Häcken redan som 18åring tillsammans med sin tvillingbror Simon Gustafson, som numera spelar i Feyenoord. Hans allsvenska debut skedde på bortaplan mot Halmstad BK där han även lyckades göra mål efter enbart tre minuter. Han har jobbat sig in i laget och hittills under årets säsong har han spelat nästan varenda minut. I sin sista match för Häcken blev det ett mål i segern mot Elfsborg.

Övergången sker omedelbart och Gustafson är därmed inte med i morgondagens möte mot IFK Norrköping.

-Vi är väldigt glada att vi fått ha honom hos oss i de här tre och ett halvt åren och önskar honom all lycka i hans fortsatta karriär. Någon gång i framtiden hoppas vi få se honom här igen, han är alltid välkommen tillbaka, säger Sonny Karlsson, Häckens sportchef.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply