Officiellt: Patrik Wålemark klar för Feyenoord

Officiellt: Patrik Wålemark klar för Feyenoord

Patrik Wålemark har under hösten kopplas ihop med en flytt från BK Häcken. Nu står det klart att 20-åringen flyttar till Feyenoord.

Patrik Wålemark, 20, fick sitt stora genombrott under hösten och har sedan dess varit på radarn hos flera europeiska storklubbar. Nu står det klart att spelaren flyttar till Nederländerna och Feyenoord.

– Allt har gått så snabbt så jag tror inte riktigt jag har fattat det just nu. Det har känts bra att vi har kunnat prata om allt med Häcken, jag och Martin har haft jättebra samtal. Det jag fått höra om klubben och staden har känts jättebra och nu när jag fått träffa alla här nere så har det känts ännu bättre än jag trodde. Det är lite svårt att ta in men det (att bli utlandsproffs) har varit min dröm sedan jag var jätteliten. Det är ett stort steg, skitkul, säger Wålemark till Häckens officiella hemsida.

Han berättar även om sin tid i Häcken.

– Jag har haft en jättebra tid i BK Häcken och jag är jättetacksam för alla runt klubben som tagit hand om mig sedan dag ett. Det har varit upp och ner resultatmässigt men jag har känt att det är en väldigt utvecklande miljö för en ung spelare.

Affären ska enligt Aftonbladet vara värd cirka 40 miljoner kronor plus potentiella bonusar. Häcken ska även ha en vidareförsäljningsklausul på 17,5 procent inskriven i kontraktet. På sin hemsida bekräftar Häcken att försäljningen är den största i klubbens historia.

Wålemars kontrakt med Feyenoord sträcker sig till och med sommaren 2026.

SE ÄVEN: Uppgifter: Christian Eriksen nära återkomst i Premier League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply