Officiellt: BK Häcken värvar Demba Savage

BK Häcken gör klart med landslagsspelare från Gambia

Redan innan säsongen tagit slut väljer BK Häcken att presentera ett nyförvärv inför nästa säsong. Det är den 27-årige landslagsmannen från Gambia, Demba Savage, som skrivit på för klubben.

Demba Savage, 27, spelar i BK Häcken från och med 2016. Detta meddelade Bollklubben via deras officiella hemsida under onsdagskvällen. Den gambianske landslagsmannen ansluter till truppen efter vinteruppehållet, men kontraktslängden nämns inte i texten.

Savage kommer närmast från finska HJK Helsingfors; en klubb han tillhört sedan februari 2012. På tre säsonger med HJK har 27-åringen noterats för 52 mål och 26 assist på 144 matcher. I den finska ligan har han dock spelat ända sedan januari 2006, då han värvades till KPV. I september 2008 tog han steget till FC Honka.

Född och uppväxt i Gambias huvudstad Banjul, men från och med 2016 spelar Demba Savage i Sveriges näst största stad – Göteborg. Detta går att läsa om honom på BK Häckens hemsida:

– Det är en snabb spelare som kan spela på båda kanterna, såväl som toppforward eller som ”Nr 10″, säger Sonny Karlsson [sportchef i BK Häcken]. Han gör vår offensiv ännu starkare och vi ser fram emot att ha honom här hos oss.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply