BK Häckens John Owoeri nära miljonflytt till Kina

BK Häckens John Owoeri nära miljonflytt till Kina

Allsvenske skyttekungen på väg till kinesisk klubb.

John Owoeri ser ut att vara förlorad för BK Häcken och flytta till nykomling i den kinesiska andradivisionen. När klubben samlades för årets första träning på måndagen kommenterade Owoeri: – Det har inget att göra med pengar.

Med sina 17 mål på 26 matcher blev Häckens John Owoeri skyttekung i Allsvenskan 2016. Sedan den sista omgången spelats klart har det ryktats om en flytt, och den nigerianske anfallaren har inte gjort någon hemlighet av att han gärna rör på sig efter endast en säsong på Hisingen. När klubben under måndagen samlades för säsongens första träning var anfallaren på plats och sade i en intervju med GP att det finns intresse från USA, men att Kina skall ligga närmast till hands.

Det skall röra sig om den kinesiska klubben Baoding Rongda som inför säsongen 2017 blivit uppflyttade i den kinesiska andradivisionen. Enligt rapporter till Fotbollskanalen reser Owoeri till Kina i slutet av veckan för att läkarundersökas och skriva på kontraktet värt 6 miljoner kronor per säsong. Men att valet av Kina skulle ha med pengar att göra avfärdar nigerianen snabbt.

– Kom igen! Det har inget att göra med pengar. Jag bara fokuserar på fotbollen. Jag vill visa dem att jag är den bäste målskytten i Allsvenskan. Jag går inte dit bara för pengarna, utan jag ska bevisa att jag är från Häcken – ett av de bästa lagen i Sverige, säger Owoeri till GP.

Det ser alltså ut att bara bli en säsong i Häcken för den 29-årige anfallaren och klubben ryktas få ca 6.5 miljoner kronor för Owoeri som har ett år kvar på kontraktet. Pengar som man enligt sportchefen Sonny Karlsson tänker återinvestera för att ersätta sin skyttekung.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply