Bekräftat: René Makondele lämnar BK Häcken

Veteranen lämnar BK Häcken efter säsongen

René Makondele har varit i BK Häcken sedan 2010. Men nu avslöjar spelaren själv att den här säsongen blir hans sista i Hisingsklubben.

År 2010 anslöt sig René Makondele till BK Häcken. Innan det hade han representerat klubbar som Helsingborg, Gefle och Djurgården. Under hans år i Hisingsklubben har han varit en tongivande spelare men i och med att han blivit äldre har speltiden också minskat. I en intervju med Fotbollskanalen avslöjar 34-åringen nu att han lämnar Häcken efter säsongens slut.

– Det blir ingen fortsättning. Jag är överens med Häcken om det, säger Makondele till hemsidan och fortsätter:

– Tiden i Häcken har varit bra och innehållit två stora framgångar. Vi kom tvåa i Allsvenskan ett år och vann Svenska Cupen. Jag var med om båda, så jag får vara nöjd.

Söker ny klubb

Avslutingen i Häcken innebär dock inte att han lägger skorna på hyllan. Enligt honom själv har han några år kvar att spela och han hoppas att det blir på hög nivå.

– Jag snackar med några klubbar, superettan och allsvenskan. Vad det blir är för tidigt att säga än. Men jag känner mig fortfarande pigg och har inte haft några skador. Sedan har jag inte fått spela så mycket i Häcken vilket betyder att jag är hungrig på att spela.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply