Bekräftat: René Makondele till Gefle IF

Häcken-spelaren återvänder till Gefle

Gefle IF har gjort med ett nytt tillskott till nästa säsong. René Makondele kommer efter säsongen sluta i Häcken för att återvända till Gästrikland och Gävle.

Det var i Gefle som René Makondele på allvar presenterade sig för den allsvenska publiken, även om han var med och vann två SM-guld med Djurgården några år innan. Han spelade 40 matcher för Gefle säsongen 2006-2007 och presterade såpass bra att Helsingborgs IF fick upp ögonen för honom.

I Skåne spelade han tre säsonger innan han drog flyttlasset till Göteborg och Hissingen där han representerade BK Häcken. I västkustsstaden blev han långvarig och årets säsong är den sjätte för kongolesen.

Återvänder efter 10 år

Redan under gårdagen ryktades det om att Makondele skulle skriva på för Gefle, och idag blev det alltså officiellt, det efter att klubben själva presenterat övergången på sin hemsida strax efter lunch.

Makondele säger själv till Gefle IF:s hemsida att det är skönt att komma tillbaka dit allt tog fart en gång i tiden. Däremot är det inte säkert att det kommer bli allsvenskt spel för Makondele i Gefle nästa år då klubben ligger fem poäng efter Helsingborg på kvalplats med tre omgångar kvar att spela av årets Allsvenskan.

– Superettan kan vara en ny utmaning för mig. Jag har aldrig spelat där. Ibland vill man testa något nytt, säger han enligt Fotbollskanalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply