Allsvensk sammanfattning – omgång 11

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

GIF Sundsvall – Östersunds FK 5-0

GIF Sundsvall krossade Östersunds FK på hemmaplan i en match som hade mycket att bjuda på, bland annat ett riktigt drömmål av AIK-lånet Noah Sonko Sundberg.
1-0 stod sig efter första 45 spelade men sedan exploderade det på Norrporten Arena. Tre snabba mål av hemmalaget inom loppet av tio minuter, därav ett drömmål av nämnda Sonko Sundberg. Hans cykelspark, strax utanför straffområdet, letade sig in under ribban och in i målet.

Målskyttar
GIF Sundsvall: Pa Dibba, Runar Mar Sigurjonsson (2), Noah Sonko Sundberg, Stefan Silva

Kalmar FF – BK Häcken 1-1

Både Marcus Antonsson och Paulinho har visat sig från sina bästa sidor denna säsongen och när de båda målskyttarna möttes blev det inga undantag.
Paulinho öppnade målskyttet med halvtimmen kvar att spela, men Antonsson ville inte vara sämre och fastställde slutresultatet bara minuter senare från straffpunkten.

Målskyttar
Kalmar FF:
Marcus Antonsson
BK Häcken:
Paulinho

Örebro SK – IFK Norrköping 2-2

Toppmötet på Behrn Arena bjöd på underhållande fotboll från båda lagen, och ett oavgjort resultat.
Maic Sema noterades för matchens första mål i matchinledningen när han utnyttjade Andreas Vaiklas missbedömning. Sedan klev Emir Kujovic fram och vände matchen på egen hand innan halvtidspipan ljöd.
Formstarke Örebro-mittfältaren Daniel Gustavsson spikade slutresultatet 2-2 med kvarten kvar.

Målskyttar
Örebro SK: Maic Sema, Daniel Gustavsson
IFK Norrköping: Emir Kujovic (2)

IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF 3-3

Elfsborg gick upp till en 3-1-ledning efter 68 minuter spel och de flesta hemmasupportrarna var säkra på tre poäng. Jönköpings Södra gav sig dock inte och stod för en mäktig vändning.
Liridon Silka skickade iväg en riktig bomb till skott som Kevin Stuhr Ellegaard var chanslös på och med bara ett fåtal minuter kvar av matchen fullbordade Pawel Cibicki vändningen med sitt 3-3-mål.

Målskyttar
IF Elfsborg: Marcus Rohdén, Per Frick, Viktor Prodell
Jönköpings Södra IF: Jesper Svensson, Liridon Silka, Pawel Cibicki

Djurgårdens IF – Helsingborgs IF 3-0

Efter en blytung period poängmässigt för Djurgårdens del kom äntligen en vinst, detta genom fint och kontrollerat spel hemma på Tele2 Arenas konstgräs.
Sam Johnsons nickmål blev första halvlekens enda. Daniel Berntsen utökade sedan ledningen i den andra halvleken med ett klassavslut och inhopparen Jesper Karlström spikade slutresultatet.

Målskyttar
Djurgårdens IF: Sam Johnson, Daniel Berntsen, Jesper Karlström

Gefle IF – AIK 1-0

Målsnålt på Gavlevallen när AIK bortaslog Gefle IF. Matchens enda mål noterades tidigt i den andra halvleken efter att talangen Alexander Isak gjort ännu ett mål, och återigen fick Daniel Sundgren en bock i assistkolumnen. Fem målgivande passningar på sex matcher för ytterbacken.

Målskyttar
AIK: Alexander Isak

IFK Göteborg – Hammarby IF 2-1

Hammarby IF har fortsatt tufft i Allsvenskan och mot IFK Göteborg blev det inga poäng. Det var hemmalagets Martin Smedberg-Dalence som öppnade målskyttet tidigt i matchen. Mikael Boman utökade sedan ledningen i den andra halvleken med hjälp av axeln.
Hammarby fick in en reducering mot slutet men det räckte inte för varken oavgjort eller seger.

Målskyttar
IFK Göteborg: Martin Smedberg-Dalence, Mikael Boman
Hammarby IF: Birkir Mar Saevarsson

Malmö FF – Falkenbergs FF 2-0

Två snabba mål i matchinledningen av Malmö FF sänkte Falkenbergs FF som inte hittade någon kraft att ta sig tillbaka efter det.
Ettan kom efter endast sju minuter spel av Markus Rosenberg och fem minuter senare fick hemmasupportrarna fira igen när Vidar Kjartansson satte tvåan.
Malmö FF upp i ensam serieledning efter elva spelade omgångar.