Zlatan Ibrahimovic med i OS-trupp

Zlatan är aktuell för spel i OS

Zlatan Ibrahimovic är en av de cirka 100 spelare som finns med i förbundskapten Håkan Ericsons bruttotrupp till OS i Brasilien i sommar. 

–  Skulle vi få med Zlatan och de spelare som vi vill ha med så får vi ett starkt OS-lag, säger Håkan Ericson till Sportbladet. 

Efter det svenska U21-landslagets bragdartade EM-guld i somras får Sverige den stora äran att spela OS i Brasilien i sommar. Förbundskapten då var U21-förbundskaptenen, han kommer nu även bossa över OS-laget och har redan nu lämnat in en bruttotrupp med uppemot 100 aktuella namn. En av dem är Zlatan Ibrahimovic.

– Ja, han är med på listan, absolut. Självklart ska han vara med där, men jag har inte pratat med Zlatan själv om det, säger Ericson till Sportbladet.

Tre överåriga spelare får tas ut

OS är egentligen en turnering för spelare födda 93 eller senare, men tre av dem får vara överåriga. Den slutgiltiga truppen får innehålla 18 spelare, exklusive fyra reserver.

– Det är en väldigt speciell situation. Vi har utgått från att ta ut spelarna vi vill ha med för att få ihop ett så bra lag som möjligt med många alternativ på de olika positionerna. Vi har siktat brett, det är en blandning av spelare som spelar i Sverige och i utlandet, säger Ericson.

Två allsvenska klubbar har tackat nej

Sedan tidigare har de allsvenska toppklubbarna AIK och Malmö FF klargjort att de inte kommer släppa några av sina spelare till sommarens olympiska spel. Då det inte görs något uppehåll i serien under mästerskapet. Det har dock Håkan Ericson ignorerat när han tagit ut sin trupp.

– Jag har inte tagit hänsyn till vad olika klubbar sagt hittills. Jag har ett optimistiskt synsätt att vi på något sätt ska kunna lösa det.

Fram till den sjunde mars har Håkan Ericson möjlighet att komplettera truppen med ytterligare spelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365