Silly Season Sverige listar: Årets allsvenska elva 2015

Årets allsvenska elva 2015 listat av Silly Season Sverige

Den sista matchen i Allsvenskan 2015 har spelats färdigt och det står klart att IFK Norrköping tar hem guldet med sina 66 inspelade poäng. På en andraplats hittar vi IFK Göteborg med 63 poäng på 30 matcher och tredjeplatsen tog AIK som skrapade ihop 61 poäng.
Nu när säsongens sista omgång är färdigspelad listar Silly Season Sverige de spelare vi tycker har varit bäst under säsongen.

Årets allsvenska elva 2015

Målvakt:
John Alvbåge
(IFK Göteborg)

IFK Göteborg-målvakten John Alvbåge tar ohotat förstaplatsen mellan stolparna i denna elva. Alvbåge spelade samtliga minuter i årets upplaga av Allsvenskan och släppte endast in 22 bollar bakom sig under 30 omgångar. Han höll även nollan flest antal gånger i ligan och noterades för bäst räddningsprocent av alla målvakter med sina 82%.

Försvarare:

Emil Salomonsson (IFK Göteborg)
Andreas Johansson (IFK Norrköping)
Haitam Aleesami (IFK Göteborg)

Andreas Johansson var under hela säsongen en stomme i IFK Norrköpings mittförsvar. Han spelade med ett enormt lugn och visade gång efter annan vilken ledare han är på planen.
De båda ytterbackarna från IFK Göteborg, Emil Salomonsson och Haitam Aleesami, tar även dem varsin välförtjänt plats i våran elva. Salomonsson, med fem mål och lika många assist, har visat att han besitter en hög kvalité både offensivt och defensivt, lika gäller Aleesami som genom sina lyckade insatser på vänsterbackspositionen tagit en startplats i det norska landslaget.

Mittfältare:
Victor Claesson
(IF Elfsborg)
Daniel Sjölund (IFK Norrköping)
Ebenezer Ofori (AIK)
Arber Zeneli (IF Elfsborg)

Victor Claesson och Arber Zeneli blommade verkligen ut i IF Elfsborg under säsongen och får därmed varsin plats i våran elva. Båda stod för flera fina prestationer och landade till slut på 21 respektive 15 poäng efter att de samtliga 30 matcher var färdigspelade.
De två andra mittfältarna som får en plats i elvan är AIKs Ebenezer Ofori och IFK Norrköpings Daniel Sjölund. Båda dominerade det centrala mittfältet i sina respektive klubbar och var de som drev upp och styrde spelet med sina känsliga fötter.

Anfallare:
Henok Goitom
(AIK)
Emir Kujovic (IFK Norrköping)
Christoffer Nyman (IFK Norrköping)

Med en total summa av 49 mål och tio assist har skytteligavinnaren Emir Kujovic, skytteligatvåan Henok Goitom och Norrköpingssonen Christoffer Nyman blivit uttagna som anfallare i Silly Season Sveriges allsvenska elva 2015.
Kujovic och Goitom har båda under säsongen visat hur giftiga de är i straffområdet och att de kan göra mål med både fötterna och med huvudet. ”Totte” Nyman har även han visat att han är en riktigt bra anfallare. Nyman, som alltid prioriterar laget i första ordning, fick i år det att lossna målmässigt då han hittade nätet vid tio tillfällen.

Tränare:
Janne Andersson (IFK Norrköping)

Listmakare: Felix Edvardsson, Hektor Säll och Niklas Svensson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply