Säsongens fem bästa spelare: 5 – Kennedy Igboananike

Nu när säsongen lider mot sitt slut har jag beslutat mig för att sammanställa lite olika topplistor för Gnagets säsong. Vi börjar lite smått med en av säsongens bästa lirare.


I denna topplista kommer jag att ranka de som har varit, i mitt tycke, AIK:s bästa spelare under säsongen. På plats nummer fem och först ut på fältet är anfallaren Kennedy Igboananike.

Motivation: Egentligen skulle cykelsparksmålet mot Halmstad kunna räcka som anledning, men det finns så mycket mer. Kennedys ständiga hunger efter mål och strävan efter att ta de avgörande löpningarna har varit ett enormt vapen för AIK under säsongen. Trots en trög start i sin karriär i den svartgula tröjan var han en utav dem som visade vägen tillbaka när det gick som mest åt helvete för laget. Efter att han avgjorde mot Gefle i början av säsongen började Gnaget att hitta tillbaka till sitt rätta jag, och laget gick från att vara katastrofalt dåliga till att bli en utmanare om titeln ända tills den allra sista slutspurten. När motståndarnas försvar har varit omöjliga att dyrka upp har Kennedy slagit till med ett drömmål flera gånger om. Målet mot Halmstad som jag tidigare nämnde är ett bara en av få kanonträffar, ta bara det ena målet mot Syrianska som exempel när han målade från halva plan! Det jag vill ha sagt är att Kennedy har varit otroligt viktig för laget, och utan honom skulle det knappast vara någon toppstrid. Det som dock gör att han ”bara” hamnar på en femteplats är att han hamnade i en målsvacka under en lite för lång tid, annars har han varit gudomlig. Fan vad jag tjatar om cykelsparken, men här kan ni se det för att återuppleva magi: http://www.youtube.com/watch?v=u9c5BpgtbJM.

10 mål + 3 assist + (4) = 13 poäng + 4 ramträffar

22 + 3 = 25 matcher 

Håll gärna utkik efter nästa del av topplistan! Vem tror ni dyker upp i det inlägget?

Å vi e AIK

Hektor Säll

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply