”Samba-Nisses” otroliga comeback till landslaget

Under Svenska nationaldagens morgon släpptes en stor bomb i fotbollssverige. Bara det att samtliga fem vänsterbacksalternativ i landslaget ser ut att vara otillgängliga mot Österrike på fredag är chockerabde som det är, men det är vem Erik Hamrén valde som inhoppare som höjer ännu flera ögonbryn. Den som hoppar in är ingen mindre än AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson.

Självklart tycker jag som Gnagare att är skitkul att Nisse får spela i landslaget, men jag kan samtidigt inte undgå att tycka att det är ett bissart beslut av vår förbundskapten att kalla in 33-åringen. Även om Nisse är en ikon för AIK och drför i dagsläget opetbar, är han inte riktigt detsamma i landslaget. 

Mycket tyder på att Nisse kan få starta och spela 90 minuter i den livsviktiga kvalmatchen, men jag hoppas att han överraskar alla, inklusive mig, och levererar en stabil insats.

Det är Nisses rutin, erfarenhet och attityd som ligger i grund för Hamréns beslut, och där fyller vänsterbacken alla krav – men sedan är det trots allt en fråga om kvalitet som borde spela mest roll. Trots att han har vunnit Bundesliga 2 med Nürnberg 2001, ligacupen i England med Blackburn 2002 och Allsvenskan med AIK 2009 (vilket år!) kan man förmodligen hitta något bättre alternativ. 

Om jag var i Hamréns skor skulle jag nog ha kallat in Rosenborgs Mikael Dorsin (ja, den ocharmige Henrik Dorsins bror) till truppen, då han har ett gäng landskamper under senare år. Visserligen är många av dessa under diverse olika januariturnéer, men Nisse har dragit på sig den blågula endast tre gånger på A-lagsnivå, då den senaste gången var 2002.

Men som sagt, jag är otroligt glad för Nisses skull, och jag önskar honom lycka till på fredag! 

Skit i Tjerna fan, Nisse till landslaget!

Hektor Säll 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply