Så gick det i dagens omgång av Svenska Cupen

Svenska Cupen resultat

Fem matcher spelades i eftermiddags i Svenska Cupen, här är en sammanfattning av alla matcher.

Dalkurd FF – Örebro 0-1

Det var Örebro som förde matchen och strax innan halvlek hittade Kalle Holmberg in till Marcus Pode som med ett säkert avslut avgjorde matchen. Örebro spelade sedan tajt och täppte till ytor vilket gjorde de svårt för Dalkurd att komma till några heta målchanser.

– Det var sådär. Vi vinner ju, men det var svårspelat. Ingen jättebra match, sa Örebros mittfältare Nordin Gerzic till SVT Play efter slutsignalen.

-Tre poäng var det viktiga, och nu får vi ladda om för att ta Gefle i gruppfinalen.

Mjällby AIF – Östers IF 2-0

Mjällby tog en säker och förväntad seger. Öster hade inte mycket att säga till om i matchen. I den 18:e minuten tryckte Mattias Håkansson in bollen bakom Öster-målvakten Rasmus Rydén. För Mjällbys del väntar seriefinal mot Häcken, båda står på 6 poäng. Kan bli en rafflande match!

Gefle IF – Varbergs BOIS 2-1

Varberg stod upp bra länge men till slut fick Varberg se 1-0 bollen komma. Med mindre än 20 minuter kvar av matchen blev Nsima Peter frispelad och satte 1-1 med ett säkert avslut. Gefle gav inte upp och tryckte på, på tilläggstid höll sig 17-årige talangen Tshutshu Wa Tshakasua framme och satte dit 2-1 för Gefle.

Västerås SK – Helsingborgs IF 0-4

Helsingborg tog tidigt ledningen i matchen efter mål av nyförvärvet Astrit Ajdarevic. Sedan rann det på. Innan matchen var slut hade Lalawele Atakora, Anton Wede och Victor Palsson gjort varsitt mål vilket gjorde att HIF hade säkrat en komfortabel seger. Enligt rapporter från matchen ägde Helsingborg allt i matchen.

IFK Norrköping – Ängelholms FF 2-0

Norrköping vann sin andra raka match i Svenska Cupen. Men man var inte helt felfria. Det började dock bra när Alhaji Kamara tryckte in 1-0 strax innan halvlek. Ängelholm hade många bra målchanser vilket gjorde att Norrköping blev tillbaka-pressade. Ängelholm fick inte in bollen och istället kunde Nicklas Bärkroth sätta spiken i kistan i den 84:e minuten. För Norrköpings del väntar nu match mot ett utslaget Djurgården som idag förlorade mot Division 1 laget Norrby IF.

Norrby IF – Djurgårdens IF 4-2

Division-ett laget Norrby överraskade. Man spelade smart och matchens stora stjärna hette Richard Yarsuvat som stod för 3 mål. Djurgården hade höga förväntningar på sig att vinna gruppen och avancera till kvartsfinal. Nu är man utslagna! Det var Norrby som tog ledningen efter en nick av Yarsuvat, strax efter nickade Amadou Jawo (misstänkt handssituation) in 1-1.  Tidigt in i den andra halvleken gjorde Yarsuvat ännu ett mål. Kort därefter satte Haris Radetinac 2-2. Djurgården satsade framåt och försökte gå för ledningsmålet. Istället kunde Norrby genom ett långskott ta ledningen med 3-2 och i slutet av matchen kontrade man in 4-2.

AFC United – Elfsborg IF 1-5

Det var Elfsborg som ägde matchen från första start. Klass-skillnad rent ut sagt. Elfsborg leder nu sin grupp medans AFC United ligger 2:a. Gruppen lever fortfarande i allra högsta grad. Viktor Claesson var matchen stora utropstecken! Med 2 mål och 1 assist var han högst bidragande till segern för sitt Elfsborg.

Hammarby IF – Landskrona Bois 1-1

Hammarby var tydliga förhandsfavoriter. Det var dock Landskrona som skulle ta ledningen genom ett självmål på en hörna där målvakten Johannes Hopf stöter in den i eget mål. Hammarby saknade effektivitet! Men kvitteringen skulle komma genom inhopparen Amadey Rennie som snyggt satte 1-1. Nu måste Bajen slå AIK i ett hett Stockholmsderby.

– Vi ska vara tacksamma att vi får med oss 1-1. Landskrona är bättre än oss i första halvlek och vi har svårt att skapa bra målchanser. De spelar väldigt bra med sin fembackslinje och vi är inte i närheten av det passningsspel vi brukar ha, kommenterar Hammarbys tränare Nanne Bergstrand för SVT.