Officiellt: Teteh Bangura till GAIS

Officiellt: Teteh Bangura till GAIS

Teteh Bangura skriver på för GAIS

På fredagsförmiddagen står det klart att Teteh Bangura lämnar Mjällby för att ta sig an en ny utmaning, detta i Superettan och GAIS som presenterade anfallaren på fredagen.

GAIS fortsätter att värva och framförallt förstärka anfallslinjen. Tidigare har man skrivit kontrakt med Luka Mijaljevic och David Johannesson och nu är även Teteh Bangura  klar för klubben.

– Vi har skrivit ett avtal som sträcker sig fram till sommaren med en option för GAIS att nyttja om vi vill förlänga året ut, säger sportchef Fredrik Mohlin till klubbens hemsida.

Teteh Bangura gjorde stor succé i AIK 2011 där han gjorde 15 mål på 17 matcher och flyttade därefter till Bursaspor.

– Vi får en spelare med en härlig energi och frenesi. Han är bra i mottagningsspelet och hotar även i djupet. Han är en kvalitetsavslutare, säger Mohlin.

GAIS möter BK Forward imorgon(lördag) men Bangura hinner dock inte bli spelklar till den matchen.

GAIS värvar Renny Smith

För drygt en vecka sen stod det klart att GAIS skriver kontrakt med Renny Smith. Spelaren lånas in från Burnley FC och kommer att spela i den grönsvarta klubben under säsongen 2016. Spelaren har meriter från spel med både Chelseas och Arsenals ungdomsakademier.

– Han är en spelare med bra arbetskapacitet som dessutom är väldigt bollskicklig. Han kommer stärka laget helt klart, säger sportchef Fredrik Mohlin.

GAIS har haft ambitionen att låna Renny sedan provspelet i början av februari men förhandlingarna blev klara först igår.

– Vi är glada att det löste sig till slut då även andra klubbar ryckte i Renny. Men han ville till GAIS, säger Mohlin.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply