Officiellt: Simon Thern klar för AIK

Simon Thern klar för AIK – lämnar holländska ligan

Den förre Malmö-spelaren Simon Thern har haft det tufft i sin holländska klubb Heerenveen där han bara spelat knappa 20 matcher sedan han anslöt sig till laget 2015. Nu bekräftar AIK att de kommit överens med holländarna om ett lån med den svenske mittfältaren.

Simon Thern slog igenom i IFK Värnamo i Superettan 2012 och värvades då av Helsingborgs IF. Han blev först utlånad till Värnamo igen, men den andra säsongen som Helsingborg-spelare fick han han chansen i skåningarnas a-lag, och som han tog den. Efter 22 matcher och två mål hade imponerat så mycket att han blev klar för de svenska mästarna Malmö FF, vilket ledde till en “förbjuden övergång”.

Flytten skapade förstås stor uppmärksamhet och Thern fick utstå hot. Han fortsatte dock sin karriär och gjorde det bra i två säsonger, sen lämnade han för holländska Heerenveen. Där har han varit fram tills nu.

På lån till Gnaget

Efter en tung period i Holland har nu AIK och Heerenveen kommit överens om att låna Simon Thern spela den här säsongen med Gnaget.

Simons spelaregenskaper kommer att utveckla AIK:s spelsätt och hans drivna personlighet kommer att ge laget ytterligare syre till ambitionen att nå en högre placering än 2016, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens officiella hemsida.

– Det är fantastiskt kul och jag är glad över att AIK har gett mig denna chansen. Jag ser fram emot ett fantastiskt år och jag hoppas att mina egenskaper på och utanför fotbollsplanen ska kunna hjälpa AIK till ett SM-guld. Nu kör vi, säger Simon Thern.

Vad mittfältaren kommer tjäna i AIK är ännu inte bekräftat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply