Officiellt: Kristoffer Olsson till AIK

Officiellt Kristoffer Olsson till AIK

Förre Arsenaltalangen klar för fjolårets Allsvenska tvåa.

AIK vinner dragkampen om u21-landslagets lagkapten Kristoffer Olsson. Strax efter klockan 17 på tisdagen hade klubben kallat till presskonferens där spelaren presenterades av klubben.

Kristoffer Olsson lämnade IFK Norrköping för Premier Leagueklubben Arsenal 2012. Under sin tid i storklubben fick den spelskicklige innermittfältaren hoppa in i en ligacupmatch för klubben, där han även gjorde mål under straffsparksavgörandet. Inför säsongen 14/15 kände den då 19-årige talangen att han behövde spela a-lagsfotboll och lämnade därför Arsenal för danska Midtjylland. Men efter att ha fått sin första säsong i klubben spolierad utav ett brutet ben, var han under fjolårssäsongen en av de bärande spelarna i klubben.

Men den här säsongen har det åter blivit mindre speltid för den svenske u21-landslagskaptenen som varit öppen med att han kan tänka sig att lämna klubben för att få mer speltid. Tidigare i vinter har det ryktats om Hammarby, eller en återkomst till Norrköping för Olsson, men under gårdagen kunde ett flertal danska medier rapportera om att det var AIK och Elfsborg som nu satt i förarsätet i kampen om mittfältaren.

Tidigt under tisdagen kunde bland annat Sportbladet slå fast att det var AIK som vunnit dragkampen om mittfältarens signatur. Och alldeles nyss presenterades alltså Kristoffer Olsson som ny AIK-spelare på en presskonferens. Sportchefen Björn Wesström säger:

– ”AIK visar med den här övergången att klubben nått en nivå som vi kämpat hårt för att uppnå. Vi värvar en eftertraktad spelare som kan vara med och utveckla klubben ytterligare. Kristoffer har en grym passningsfot, han kan göra poäng, och tanken är att med honom i laget så kommer det hjälpa hela mittfältet till att göra fler poäng. Det ska bli kul att följa honom i sommarens u21 EM, och vi är stolta över att ha en AIK-spelare på plats”.

Kristoffer Olsson själv kommenterar:

–  ”Det känns bra att gå till AIK, det är en storklubb som vill vinna titlar. Jag känner att det finns en plan, både för mig och för klubben och det känns bra”.

Kontraktet är på 4 år och Olsson kommer att bära nummer 7 i klubben.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365